Проєкту «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» - модернізація ЗП(ПТ)О Чернівецької області

Упродовж 26-28 січня 2022 року, в рамках Проєкту «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України», з метою уточнення обсягів технічної модернізації закладів професійної (професійно-технічної) освіти, команда експертів консалтингової компанії «GOPA Infa», що займаються реалізацією Проєкту, здійснила візит до закладів П(ПТ)О області – учасників Проєкту та зустрілася із керівництвом Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Члени експертної групи (Мішель Діб, заступник Керівника проєкту з питань інфраструктури, Родіон Колишко, заступник Керівника проекту з питань професійної (професійно-технічної) освіти, Катерина Мірошниченко, Наталія Проценко з колегами) здійснили оцінку стану будівель та майстерень, запропонованих до реновації й реконструкції, ознайомилися з навчальними та навчально-методичними документами з окремих професій, здійснили детальний аналіз наявного обладнання, що використовується в освітньому процесі закладу, опрацювали списки з придбання бажаного обладнання, а також зустрілися з роботодавцями.

«Надзвичайно приємно, що ми, як пілотна область, отримали можливість реформувати професійну (професійно-технічну) освіту в межах програми EU4Skills. Ми щиро вдячні Проєкту за можливість оновити й модернізувати обладнання та інфраструктуру закладів професійної освіти області», – зазначила Оксана Сакрієр, директор Департаменту освіти і науки.

Проєкт допоможе нам створити сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти, яка сприятиме підвищенню її привабливості для молоді. Проєкт має закласти основу для ефективної освіти, яка відповідатиме потребам ринку праці, надасть учням навички, необхідні роботодавцям.

Ми бачимо, вже зроблено чимало для розвитку галузі, як на рівні області, так і на державному. Цей період став хорошим стартом, який задав темп реформі, але попереду ще багато роботи.

Наше завдання – зруйнувати стереотипи щодо профтехосвіти і підвищити престижність робітничих професій. Міжнародна програма EU4Skills покликана створити сприятливі умови для того, аби колишній школяр міг проявити всі свої здібності та став конкурентноспроможним випускником.

модернізація ЗППТО Чернівецької області


 

Адреса

вул. Якоба фон Петровича, 16

м. Чернівці

58000

Контактні дані

Тел. (0372) 52-34-08

e-mail: nmc_pto_cv @ukr.net

facebook

Графік роботи

Понеділок - п'ятниця: 8.30 - 17.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.30

Вихідні: субота, неділя

Мапа

Меню